Loading

Address :

55 Panait Istrati, 1st district, Bucharest, Romania


În era digitală, tot mai mulți antreprenori cu experiență își îndreaptă atenția către campanii media display pentru a spori notorietatea afacerii. Este o variantă numai bună pentru creșterea relevanței pe piață și susținerea gradului de vizibilitate. 

Însă, business ownerii se confruntă cu o realitate diferită: rezultatele nu sunt imediate și nu corespund așteptărilor inițiale. Lucrurile trebuie privite în ansamblu. Dacă ai investit deja și vrei să vezi cât mai repede o concretizare a eforturilor depuse, nu trebuie să-ți faci griji. La ce trebuie să te aștepți mai exact dacă ai implementat o campanie media display rămâne să descoperi în rândurile următoare. 

 

Procesul unei campanii media display e unul gradual 

Probabil te gândești că ai apelat la o agenție specializată cu un scop. Nimic nu se compară cu expertiza unui profesionist în domeniu. Însă, cea mai mare problemă pe care trebuie să o gestioneze specialiștii este tocmai percepția clienților cu privire la înregistrarea rezultatelor. 

Publicitatea display are rolul de a crea o conexiune continuă între brandul tău și consumatori. Prin urmare, impactul resimțit poate fi mai subtil, dar este extrem de eficient pe termen lung. Chiar dacă nu vezi o creștere semnificativă a vânzărilor imediat, efectele campaniilor media pot influența comportamentul consumatorilor. Cum anume? Prospecții vor fi mai dispuși să aleagă brandul tău atunci când sunt gata să facă o achiziție. 

 

Publicul țintă nu e ușor de abordat în contextul actual

Un alt factor important de luat în considerare este timpul necesar pentru a ajunge la publicul tău țintă. Campaniile de media buying nu sunt eficiente doar prin simpla afișare a unor anunțuri, ci funcționează pe baza unei strategii de targeting bine definite. Procesul de segmentare și de personalizare a mesajului pentru diferite grupuri de consumatori poate dura câteva săptămâni sau chiar luni pentru a da rezultate semnificative.

Potrivit unui studiu efectuat de Hubspot în 2020, 91% sunt de părere că mesajele la care sunt expuși sunt prea intruzive. Tocmai de aceea, folosesc adblock și aleg să fugă de publicitatea online. Mulți chiar și-au dezvoltat un mecanism automat de a ignora bannerele publicitare (86% dintre ei). Doar 14% își pot aminti reclama pentru care au fost targetați. Așadar, succesul campaniei nu are cum să vină pur și simplu. 

Ai încredere în recomandările agenției și ai răbdare 

Bugetul meu, deciziile mele – este o idee pe care mulți antreprenori și-o asumă în colaborarea cu o agenție de media display. E normal să crezi că tu ești cel mai în măsură pentru a lua hotărările importante. Însă, agențiile specializate au o înțelegere profundă a comportamentului consumatorilor, a tendințelor pieței și a platformelor de publicitate. Ei pot face recomandări bazate pe date și experiență, care pot duce la o performanță mai bună a campaniilor tale.

Totuși, încrederea nu înseamnă pasivitate. Este important să ai un dialog constant cu agenția și să colaborezi îndeaproape pentru a ajusta campaniile pe măsură ce evoluează. Înseamnă să fii deschis la ajustări și să nu te aștepți ca totul să fie perfect din prima. În plus, echipa poate să îți explice și să îți demonstreze cum se îmbunătățesc treptat rezultatele, chiar dacă nu sunt vizibile de la început.

Care sunt riscurile unei campanii media display?

59% dintre marketeri cred că implementarea unei campanii display poate crește rata de vizibilitate. 

Însă, să privim în perspectivă – nimic nu poate fi perfect, cel puțin nu din prima, mai ales că piața este destul de volatilă. Ce astăzi este în topul preferințelor mâine s-ar putea să fie deja demodat. În mod evident, există și riscuri, de care ar trebui să fii conștient/ă pentru a scăpa de efectele pe care le pot avea așteptările false. 

 

Însă, nici aici nu trebuie să-ți faci griji – fiecare problemă vine cu o soluție: 

  • Rată scăzută de conversie – Deși poți genera multe impresii, o campanie media display nu se traduce neapărat într-o rată mare de conversie. Tocmai de aceea, se folosesc tehnici de retargeting pentru a ajunge din nou la utilizatorii care au interacționat cu anunțul, dar nu au luat nicio decizie. 
  • Context inadecvat – Anunțurile tale ar putea apărea pe site-uri care promovează conținut dăunător sau controversat. Ce poți face pentru a evita o astfel de situație? E simplu – există setări speciale pentru filtrarea platformelor adecvate, dar poți lăsa totul în grija agenției media. Profesioniștii garantează plasarea anunțurilor în contexte favorabile și pe site-uri de încredere. 
  • Costuri prea mari – Dacă atragi trafic pe site, dar nu generează suficiente conversii, costurile publicitare pot depăși veniturile obținute din acele conversii, ceea ce duce la un ROI negativ. Testarea A/B este esențială pentru a evalua care mesaje, imagini și formate de anunțuri au cea mai mare performanță.

Concluzie 

Campaniile de media display pot fi extrem de eficiente în creșterea brand awareness-ului și atragerea de trafic. Totuși, e important să nu ai așteptări prea mari. 

Prin răbdare, adaptabilitate și colaborare continuă cu agenția, vei construi o campanie de succes care va aduce beneficii pe termen lung pentru brandul tău.

Pentru mai multe articole și sfaturi utile în domeniu te așteptăm în secțiunea de blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts

Ne găsești aici

Strada Panait Istrati nr. 55,
Sectorul 1, București, România